Ce este Reiki ?

Ce este Reiki ?

Reiki este un termen in limba Japoneza pentru a defini Energia Universala, denumire inclusa în diverse tehnici (sisteme) de utilizare a acestei energii.

Rei – Dumnezeu, Universul, Spiritual, Sfint.

ki – energie, forta vitala.

Sistemele REIKI sunt tehnici de accesare a Energiei Universale care poate fi trasmisa spre sine sau spre alta persoana (si nu numai) in scopuri benefice.

Iata cateva din definitiile ce au fost date de-a lungul timpului acestor sisteme:

– Tehnica de vindecare spirituala (Mikao Usui).

– Reiki este un sistem. Acolo nu exista nici o superstitie, doar fapte reale (Hawayo Takata)

– Intelepciune si Adevar (Hawayo Takata)

– Stiinta si Arta (Hawayo Takata)

– Cred ca exista o unica fiinta Suprema – Infinitul Absolut – o forta dinamica ce guverneaza lumea si Universul. Ea este o putere spirituala invizibila care vibreaza. Deci ea este absoluta! O putem numi Reiki! Fiind o forta universala data de Marele Spirit Divin, ea apartine tuturor celor care o cauta si doresc sa învete arta vindecarii (Hawayo Takata)

Ce nu este Reiki?

Reiki nu este o religie

Reiki nu este un cult

Reiki nu este o secta

Reiki nu este o dogma

Reiki nu este spiritism

Reiki nu este o doctrina

Reiki nu este control al mintii

Reiki nu este hipnoza

Reiki nu este vindecare psihica

Reiki nu este imaginatie

Reiki nu este psihoterapie

Reiki nu este autosugestie

Reiki nu este o tehnica medicala

Reiki nu este un panaceu universal

Expresia Reiki este o combinatie a doua kanji (silabe), prima dintre ele – REI – insemnand universal, cosmic, dumnezeiesc, spiritual, sfant, iar a doua – KI – avand intelesul de energie, forta, forta vitala omniprezenta. Combinand aceste doua silabe putem intelege sensul adevarat al Reiki: Energie Spirituala, Energie Universala, Forta Vitala Universala. Aceste expresii nu sunt deloc nou-nascute, energia vietii fiind cunoscuta pe toate continentele. In China se numeste chi, la hindusi prana, la egipteni ka, la greci pneuma, in India barakka. Hippocrates o numea “forta tamaduitoare a naturii”, Paracelsus numia, Hermes Trismegistos telesma, Dr. Wilhelm Reich orgon, cercetatorii rusi amintesc de energie bioplasmica, stiinta moderna vorbeste despre o energie cosmica si acest rand ar putea continua. Toate aceste denumiri au caracteristicile/intelesurile lor proprii, se deosebesc intre ele prin locul si perioada in care au fost folosite, formand insa o familie; ele vorbesc despre aceeasi forta. Reiki nu este altceva decat forta omniprezenta, de aceasi varsta cu omenirea, mereu cunoscuta si dintotdeauna prezenta pe Pamant. Ea este una singura si este indivizibila. Reiki nu este o religie dar vorbeste despre baza tuturor religiilor stravechi, adica despre Dragoste. Este prezent in toate fenomenele existente, cu sau fara suflet. Pentru ea totul traieste si trebuie respectat.

Chiar datorita acestei caracteristici, Reiki este mai mult decat o metoda naturista, ea este una dintre caile de a deveni om, este o metoda de crestere spirituala.

Bogdan Prosperio Toma – Maestru Reiki –  telefoane: 0727941917 ; 0766544012 ; 0744991848

Tratamente Reiki – pentru diferite afectiuni.

Sistemul Reiki a fost creat de catre Mikao Usui in anii 1920; a fost conceput(conform culturii japoneze cu traditie in ZEN) in vederea cresterii spirituale a practicantului si totodata in echilibrarea energetica si implicit fizica si emotionala a clientului care practica sau care primeste Reiki.
Sistemul Usui Reiki Ryoho a fost creat in cateva nivele (de obicei 3 rareori 4). Se presupune ca dupa fiecare nivel absolvit, nivelul de constiinta al practicantului creste, cantitatea de energie transferata creste si totodata si calitatea ei.

De unde vine energia Reiki ?
Asa cum am invatat sistemul Usui Reiki Ryoho de la sensei Hiroshi Doi – membru activ in Asociatia Traditionala Japoneza Reiki Ryoho Gakkai – energia Reiki vine de la sursa de Energie Universala fara de care existenta viului ar fi imposibila. Cantitatea de Reiki este nelimitata insa capacitatea studentului de a opera cu Energia Universala este limitata si depinde de nivelul lui spiritual. Japonezii folosesc termenul de Reino pentru a defini sursa energiei Reiki-lumina care inunda tot universul.

Bogdan Prosperio Toma – Maestru Reiki –  telefoane: 0727941917 ; 0766544012 ; 0744991848

Tratamente Reiki – pentru diferite afectiuni.

———————————————————-