Reiki este sistemul natural de vindecare

Posted by on June 21, 2012 in Blog Diverse | 0 comments

Reiki este sistemul natural de vindecare

Sistemul Reiki a fost creat de catre Mikao Usui in anii 1920; a fost conceput (conform culturii japoneze cu traditie in ZEN) in vederea cresterii spirituale a practicantului si totodata in echilibrarea energetica si implicit fizica si emotionala a clientului care practica sau care primeste Reiki.
Sistemul Usui Reiki Ryoho a fost creat in cateva nivele ( 4). Se presupune ca dupa fiecare nivel absolvit, nivelul de constiinta al practicantului creste, cantitatea de energie transferata creste si totodata si calitatea ei.

De unde vine energia Reiki ?
Energia Reiki vine de la sursa de Energie Universala fara de care existenta viului ar fi imposibila. Cantitatea de Reiki este nelimitata insa capacitatea studentului de a opera cu Energia Universala este limitata si depinde de nivelul lui spiritual. Japonezii folosesc termenul de Reino pentru a defini sursa energiei Reiki-lumina care inunda tot universul.

Cum se invata Reiki ?
Metoda Reiki se invata la clasa in cadrul unui seminar bazat in mare masura pe parte practica. Studentul primeste acordaje de la un instructor si invata modalitatea de operare cu Energia Universala sub forma unor tehnici.

Care este scopul Reiki ?
Practicand Reiki inveti metode de echilibrare energetica-armonizare si in acelasi timp atingi – in conceptia japoneza- starea de pace si liniste permanenta si pentru ca exista o origine Zen a acestei practici, scopul final este atigerea iluminarii.

Cum a aparut metoda Reiki ?
Mikao Usui practica tehnici Zen pentru atingerea iluminarii, el nu a urmarit niciodata dobandirea unor puteri asa zise supranaturale si capacitatea de a opera cu energii,totusi in urma meditatiilor efectuate pe muntele Kurama Yama, odata ce a atins starea de iluminare, a obtinut capacitatea de a opera cu Reiki. Se pare ca aceasta capacitate era determinata de nivelul sau ridicat de constiinta pe care l-a atins si in acest fel energia transferata era foarte inalta. El a numit aceasta energie Reiki:dragoste, armonie si lumina.

Poti face greseli in Reiki ?
Da, se pot face greseli in Reiki. Acestea ar fi urmatoarele:

1. Sa crezi ca tu ai capacitati de vindecare (se insista pe ideea de a fi doar canal)
2. Sa lucrezi cu intentie fortata in vindecarea unei persoane
3. Sa-ti folosesti in timpul terapiei constiinta
4. Sa folosesti mentalul sau vointa ta in vindecare

Trebuie amintit ca prin folosirea caracteristicilor amintite in vindecarea cuiva, este putin probabil ca se foloseste Reiki.

Poate inlocui Reiki medicina alopata ?
Reiki nu poate inlocui medicina moderna,este insa o terapie adjuvanta sau complementara prin care, in termeni spirituali, vorbim de transferul vibratiei dragostei, armoniei si luminii.
Energia care nu corespunde acestor trei caracteristici nu este Reiki.

Reiki natural Bogdan Prosperio

Reiki natural Bogdan Prosperio

468 ad

Leave a Comment